Підрядники мають завершити відновлення зруйнованого дитсадка в Гостомелі до кінця року

Підрядники мають завершити відновлення зруйнованого дитсадка в Гостомелі до кінця року

Відео
Укрінформ
Підрядник повинен завершити відновлення зруйнованого росіянами дитячого садка «Веселка» у Гостомелі Київської області до кінця року.

Про це у Фейсбуці заявив голова Київської обласної державної адміністрації Руслан Кравченко, передає Укрінформ.

За його словами, останнім часом надходить чимало скарг від жителів Гостомеля про затримки з відбудовою цього закладу, який до повномасштабної війни відвідували майже 300 дітей.

На початку березня 2022 року внаслідок постійних російських обстрілів у «Веселці» були зруйновані дах і стіни, частина приміщення вигоріла. 

Очільник обладміністрації без попередження перевірив хід виконня відновлювальних робіт, які стартували восени 2023 року. Здати обʼєкт, який відновлюють коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, планували в короткі терміни.

Паралельно з відновленням приміщення дитсадка проводиться облаштування укриття.

За даними Кравченка, у «Веселці» вже виконаний демонтаж пошкоджених конструкцій, встановлена покрівля, проведені роботи з утеплення та гідроізоляції підземної частини фундаменту, на 55% змонтовані віконні блоки тощо.

Триває влаштування перестінків, мурувальні та штукатурні роботи, продовжується монтаж вікон.

Укриття готове на 80%. Вже виконаний демонтаж, проведені земляні та монолітні роботи, а також облаштування підлоги та перегородок. Виконуються штукатурні роботи, облаштування водопостачання та електропостачання.

Читайте також: Кошти від ЮНІСЕФ отримають 350 закладів освіти, що постраждали від війни

Кравченко зауважив, що під час відновлення дитсадка виникла потреба в коригуванні проєкту, оскільки виконувалося чимало робіт, не передбачених проєктно-кошторисною документацією. 

За його словами, під час інспекції з’ясувалося, що існує й інша причина затримки – недостатня кількість робітників.

«Поспілкувався з підрядником. Чітко дав зрозуміти, що перетворювати цей об'єкт у довгобуд не дозволю. Терміни прострочені суттєво. Тому дав строк до 31 грудня 2024 року. Садочок має бути введений в експлуатацію цьогоріч. Якщо цього не станеться – договір розірвемо та звернемося до суду для відшкодування підрядником збитків. Нікого не примушував братися за відбудову, тому якщо підрядник підписав договір – має виконувати всі свої зобов'язання», - заявив Кавченко.

Про свої вимоги до підрядника він повідомив і батькам, з якими поспілкувався біля дитсадка.

Як повідомляв Укрінформ, на Київщині відновили 210 закладів освіти, зруйнованих та пошкоджених внаслідок російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-