Кошти від ЮНІСЕФ отримають 350 закладів освіти, що постраждали від війни

Кошти від ЮНІСЕФ отримають 350 закладів освіти, що постраждали від війни

Укрінформ
Кабінет міністрів України на своєму засіданні у четвер ухвалив рішення для допомоги українським школам, які постраждали від збройної агресії Російської Федерації.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду, яке відбулося на Миколаївщині, передає Укрінформ.

«Сьогодні ухвалюємо рішення для допомоги українським школам, які постраждали від війни. 350 закладів отримають по 290,5 тисячі грн від ЮНІСЕФ на модернізацію харчоблоків, на підготовку до зими, на ремонти інженерних мереж», - поінформував він.

Уряд також розподіляє державну субвенцію обсягом 56,9 млн грн на укриття для шкіл Запорізької, Херсонської та Київської областей.

Окрім того, було ухвалено рішення про перерозподілення коштів на потреби медицини.

«Понад 120 млн грн підуть на ремонти лікарень та на встановлення автономних джерел водопостачання», - наголосив він.

Читайте також: Кабмін ініціює заснування військового ліцею на Миколаївщині

Водночас Шмигаль нагадав, що уряд спрямував Микалаївщині на облаштування шкільних укриттів понад 550 млн грн і ще 43 млн грн – на придбання шкільних автобусів.

За його словами, 133 медичні заклади в області відновлені цілком або частково, посилюється їх автономність через забезпечення генераторами та власними артезіанськими свердловинами.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль відвідав реконструйоване укриття в освітньому закладі Миколаєва, що може вмістити понад 500 учнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-