До Куп’янська ворог наближався на 4 кілометри, там небезпечно для цивільних - Синєгубов

Російські війська найближче перебували від Куп’янська на відстані чотири кілометри, ЗСУ постійно знищують ворога, однак динаміка військових дій украй небезпечна для цивільного населення там.

Про це розповів у телеефірі начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

“Ситуація (на Куп’янському напрямку – ред.) змінюється постійно. Ворог вже наближався – скажімо так, найближче до межі міста Куп’янська – на чотири кілометри. Звичайно, Збройні сили його постійно знищують, однак та динаміка, яка є, несе небезпеку для цивільного населення і цього населеного пункту. Звичайно, ми маємо сприяти Збройним силам ефективно вести оборону і для цього ми маємо по-максимуму евакуювати цивільне населення”, – сказав начальник ОВА.

Читайте також: Синєгубов: Із Харківщини треба евакуювати понад 10 тисяч жителів, пріоритет - лівий берег Осколу

Значну загрозу для Куп’янщини та загалом Харківщини зараз становлять удари керованими авіабомбами, які російські літаки запускають із території Бєлгородської області. Від повідомлення про небезпеку до самого удару жителі мають близько двох хвилин, інколи – трьох (залежно від відстані), аби перейти в укриття.

Повітряна тривога в області 16 жовтня у цілому тривала 12 годин, подеколи вона буває безперервною дві доби, додав Синєгубов.

Як повідомлялося, у Куп’янську Харківської області, який постійно зазнає російських ударів, не залишилося жодного цілого будинку.