Синєгубов: Із Харківщини треба евакуювати понад 10 тисяч жителів, пріоритет - лівий берег Осколу

Синєгубов: Із Харківщини треба евакуювати понад 10 тисяч жителів, пріоритет - лівий берег Осколу

Укрінформ
З найнебезпечніших територій Харківщини потрібно вивезти понад 10 тисяч жителів, пріоритет – лівобережжя Осколу у Куп’янському районі.

Про це повідомив у телеефірі начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

“За вчора ми вивезли 100 людей. План на сьогодні – 250. Пріоритет – лівий берег Осколу, тому що там внаслідок обстрілів відсутні комунікації, тепло-, водо-, електропостачання. Маємо з тих територій вивезти 2,5 тисячі людей, якщо брати всю евакуацію, яка проводиться на Харківщині, то план – майже 10,5 тисяч людей”, – сказав начальник ОВА.

З Борівської громади Ізюмського району, де оголошено примусову евакуацію дітей, потрібно вивезти ще 134 родини з дітьми.

Читайте також: Із небезпечних районів Харківщини за добу евакуювали 100 людей

“Далі, враховуючи військову обстановку, можливо, будемо ухвалювати рішення щодо повної евакуації цивільного населення там”, – додав Синєгубов.

За його словами, місця у гуртожитках Харкова ще є, також забезпечується логістика для людей, які виїздитимуть за межі області.

Як повідомлялося, обов’язкова евакуація оголошена з Куп’янської, Кіндрашівської, Курилівської та Петропавлівської громад. В ОВА заявили, що посилюють евакуаційні заходи, оскільки там посилилися обстріли та через руйнування неможливо забезпечити проведення опалювального сезону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-