Голову Закарпатської МСЕК звільнили за власним бажанням, на посаду вже є кандидат - облрада

Ексклюзив

На Закарпатті голову обласної МСЕК звільнили за власним бажанням, на посаду вже є кандидат.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив перший заступник голови Закарпатської облради Андрій Шекета.

"Дійсно, керівник обласної МСЕК Юрій Веклинець звільнений із 21 жовтня 2024 року. Звільнення відбулося за згодою сторін з ініціативи Веклинця. Заяву його ми отримали в понеділок, 21 жовтня, її задовільнили, і є відповідне розпорядження голови облради щодо його звільнення", - сказав Шекета.

Наразі на місце голови обласної МСЕК іще не призначений виконувач обов'язків.

"Його має подати профільний департамент (охорони здоров'я Закарпатської ОВА - ред.), очевидно, облрада отримає це подання сьогодні, протягом дня. Власне, кандидатура нам вже відома, проте наразі я не хочу називати прізвище", - сказав Шекета.

Він також наголосив, що звільнення керівника МСЕК відбулося "абсолютно спокійно, робота обласної комісії не заблокована та продовжується".

Читайте також: Керівник Хмельницької обласної прокуратури звільнився за власним бажанням

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Президент Володимир Зеленський призначив засідання Ради національної безпеки і оборони України у зв'язку зі скандалом довкола оформлення фальшивих інвалідностей.

У вечірньому зверненні 21 жовтня Президент Володимир Зеленський розповів про підготовчу нараду перед засіданням Ради національної безпеки і оборони України у зв'язку зі скандалом довкола оформлення фальшивих інвалідностей та заявив, що на виявлені порушення МСЕК буде «і системне, і кадрове, і процесуальне реагування».