Керівник Хмельницької обласної прокуратури звільнився за власним бажанням

Керівник Хмельницької обласної прокуратури звільнився за власним бажанням

Укрінформ
Керівника Хмельницької обласної прокуратури Олексія Олійника звільнено з посади за власним бажанням. Наразі триває службове розслідування щодо факту отримання груп інвалідності прокурорами Хмельницької обласної прокуратури.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора.

«Наказом Генерального прокурора Олексія Олійника звільнено з адміністративної посади керівника Хмельницької обласної прокуратури за власним бажанням. Проведення службового розслідування щодо факту отримання груп інвалідності прокурорами Хмельницької обласної прокуратури триває», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, службове розслідування охоплює перевірку не лише інформації, яка стосується вищезгаданої обласної прокуратури, а й інших органів прокуратури.

Раніше керівник Хмельницької обласної прокуратури Олексій Олійник відреагував на поширену в ЗМІ інформацію про інвалідність своїх колег та зазначив, що сам отримав групу у 2017 році.

Олійник підтвердив, що теж має інвалідність внаслідок травми, отриманої у 2005 році на робочому місці під час вивчення матеріалів кримінального провадження.

Читайте також: Розгляд апеляції у справі керівниці Хмельницької МСЕК відклали на 23 жовтня

Інтернет-видання «Цензор.нет» 15 жовтня поширило інформацію про те, що майже всі прокурори Хмельницької області виявилися інвалідами 2-ї групи - згідно з рішенням головного лікаря МСЕК Тетяни Крупи. І багато років отримували та продовжують отримувати від держави пенсії за інвалідність – згідно з рішеннями начальника Пенсійного фонду Олександра Крупи, який є сином Тетяни Крупи.

Як повідомляв Укрінформ, генпрокурор Андрій Костін підписав наказ про проведення службового розслідування після оприлюднення у ЗМІ інформації про те, що 50 прокурорів Хмельниччини впродовж останніх років отримали групи інвалідності.

Фото: Суспільне Хмельницький

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-