Мітинг на Банковій: іноземці-учасники АТО вимагають громадянства

Фото

Близько 30 людей вийшли в суботу на мітинг під Адміністрацію Президента.

Іноземці, які воювали на Донбасі у складі добровольчих батальйонів, вимагають отримання українського громадянства, повідомляє кореспондент Укрінформу.

На акцію, зокрема, зібралися представники Росії, Білорусі та Молдови. Вони нагадали, що українське громадянство було обіцяно їм давно, але досі "справа не зрушила".

Учасники мітингу також заявляють, що на батьківщині на них чекає ув'язнення "за найманство".

Раніше іноземці-добровольці направили звернення до Президента Петра Порошенка з проханням посприяти у вирішенні питання з наданням їм громадянства України.

"Хлопці дійсно подавали всі документи в міграційну службу, пройшли майже всі процедури і отримали офіційні відмови. Коли ми вже мали на руках ці відмови, оскільки були виконані всі кроки, які повинна нормальна людина зробити для того, щоб отримати громадянство, то ми пішли далі, звернулися до народного депутата Дмитра Добродомова і підготували нормальне конструктивне звернення до Петра Олексійовича з проханням допомогти вирішити це питання", - заявляв волонтер і керівник фонду "Світ і Ко" Мирослав Гай.

Зазначимо, що при Президенті України є спеціальна комісія з надання громадянства і для вирішення цієї проблеми була призначена конкретна людина.