Ткаченко вкотре закликав українців вакцинуватися

Міністр культури й інформаційної політики Олександр Ткаченко вкотре закликав українців вакцинуватися.

Як передає Укрінформ, про це Ткаченко повідомив у Телеграмі.

«Три дні тому у «червону зону» зайшла Херсонщина. Відсьогодні - Запорізька, Одеська, Донецька та Дніпропетровська області. Це все наслідки безвідповідального ставлення до вакцинації. Чи не можна було вакцинуватися пів року тому, влітку, на початку осені? Можна. Бо й вакцина є і навіть на вибір», - заявив міністр.

Проте, за його словами, багато хто вперто чекав, «поки грім не гримне». «Гримнув. Із обмеженнями саме для тих, хто не вакцинувався», - додав Ткаченко.

Читайте також: В Україні повністю вакциновані від коронавірусу 6,4 мільйона осіб – МОЗ

Міністр зауважив, що деякі не зможуть їхати по своїх справах в транспорті, чи відвідати родичів в іншій області. «Хтось не зможе випити каву в улюбленому кафе. Хтось не вийде на роботу. Хтось буде скаржитись на дистанційне навчання дітей. Але давайте скажемо один одному чесно, якщо б в нашій країні дві дози отримали не 6,5 мільйонів громадян, а, наприклад, 30 - ситуація була б значно краща», - заявив він.

Ткаченко нагадав про дослідження Центру з контролю та профілактики захворювань в США, в якому йдеться, що невакциновані люди, які перенесли COVID-19, мають вдвічі вищий ризик захворіти на COVID-19 знову, ніж вакциновані. «Це про ствердження, мовляв, «раз перехворів, вистачить і антитіл». Як можна побачити - не завжди вистачає», - зазначив він.

Читайте також: Краще отримати довідку про вакцинацію, ніж свідоцтво про смерть – Ткаченко

Міністр вчергове закликав всіх вакцинуватися та нагадав, якщо 100% відвідувачів та працівників мають зелений COVID-сертифікат (про повний курс вакцинації), їх заборони червоних зон не стосуватимуться.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні у червоній зоні епідемічної небезпеки перебувають п’ять областей і шість – у жовтій.

Станом на 18 жовтня, червоний рівень епіднебезпеки поширення COVID-19 діє на території Херсонської, Запорізької, Одеської, Донецької та Дніпропетровської областей.