В Україні медзакладам виплатили майже ₴400 мільйонів за COVID-щеплення

Національна служба здоров'я України виплатила понад 397 мільйонів гривень медичним закладам за проведення щеплень проти коронавірусу.

Про це заявила заступник голови НСЗУ Тетяна Бойко на брифінгу в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наразі в Україні 1 174 медичні заклади мають договори з НСЗУ на проведення вакцинації проти коронавірусу. З них 65 приватних та 14 лікарів-ФОП. Загалом із початку вакцинальної кампанії від коронавірусу НСЗУ виплатила понад 397 млн гривень за проведення щеплень. Цю суму отримали 1 174 медзаклади", - сказала Бойко.

Читайте також: Ткаченко зібрав добірку фейків про COVID-вакцинацію

Вона зазначила, що лідерами з вакцинації від коронавірусу є місто Київ, яке отримало за вакцинацію понад 62 млн грн, та Дніпропетровська область, яка отримала понад 37 млн грн.

"Вакцинацію проводять мобільні команди або команди, які безпосередньо працюють в пунктах щеплення. Вони отримують оплату за фактичну кількість провакцинованих осіб - 25 грн за першу дозу введення вакцини та 60 грн - за другу дозу. Інформацію про вакцинацію медики вносять до електронної системи охорони здоров'я, і тільки на підставі цієї інформації НСЗУ платить закладам", - пояснила Бойко.

Читайте також: Пік COVID-19 в Україні триматиметься ще до двох тижнів – МОЗ

Як повідомлялося, від початку вакцинальної кампанії щеплено 10 895 720, з них отримали одну дозу – 10 895 718 людей, повністю імунізовані та отримали дві дози – 7 682 891 особа (із них двоє людей отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 18 578 609 щеплень.