COVID-захворюваність в Україні почала йти на спад - нарада в ОП

В Україні другий тиждень поспіль спостерігається стабілізація ситуації із захворюваністю на COVID-19 та зниження основних негативних показників.

Про це йшлося на селекторній нараді під головуванням Президента Володимира Зеленського, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави держави.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, зокрема, зазначив, що за минулий тиждень виявлено 139,9 тис. нових випадків, а тижнем раніше – 152 тис.

За його словами, наразі зайнято 50 тис. 962 ліжко-місця, тоді як минулого тижня цей показник становив 51 тис. 700. Крім того, він нагадав що за минулий тиждень госпіталізували 30 тис. осіб - порівняно з 34 тис. позаминулого тижня.

Шмигаль зауважив, що "в Україні вже досягнуто плато захворюваності та розпочався рух до стабілізації ситуації".

Водночас глава уряду наголосив, що Вінницька область за показниками захворюваності наближається до червоної зони, тоді як Луганська й Херсонська області можуть бути переведені в жовту зону, якщо збережеться позитивна динаміка.

У свою чергу міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив, що у країнах Західної Європи спостерігається нова хвиля захворюваності – минулого тижня зафіксовано піковий показник на рівні 2 млн хворих, а у країнах Східної Європи, зокрема, в Естонії та Румунії, ситуація стабілізується.

Очільник МОЗ також запевнив, що в регіонах покращується ситуація з постачанням кисню до лікарень, і додав, що зараз вирішується питання постачання рідкого кисню із Запорізької та Львівської областей до лікувальних закладів Хмельницької області.

Як повідомляв Укрінформ, за весь час пандемії в Україні на COVID-19 захворіла 3 228 441 особа, з них одужали 2 642 459 осіб, померло 77 147 людей. За останню добу в Україні зафіксовано 10 802 випадки коронавірусу.

Фото: ОП