В Україні цілодобово працює платформа психологічної допомоги

Із метою психологічної підтримки громадян України, які страждають від наслідків збройної агресії Росії, цілодобово працює безкоштовна інтернет-платформа психологічної допомоги «Розкажи мені».

Проєкт реалізується за підтримки Офісу Президента, Міністерства охорони здоров’я та Інституту когнітивного моделювання, повідомляється на сторінці ОП у Фейсбуці.

«Якщо ви відчуваєте тривогу, панічні атаки, маєте ознаки депресії, залишайте заявку на платформі «Розкажи мені» та очікуйте зворотного зв’язку від фахівця. Для отримання допомоги потрібно коротко описати свій запит і надіслати заявку через сайт https://tellme.com.ua/», - йдеться в повідомленні.

Після запиту модератори платформи мають підібрати фахівця, і він якнайшвидше зв'яжеться з людиною.

Консультації проводяться безкоштовно в режимі онлайн.

Крім того, команда Інституту когнітивного моделювання у співпраці з кафедрою медичної психології, психосоматичної медицини та психотерапії Національного медичного університету імені Богомольця та фахівцями проєкту «Друг» розробила бот https://t.me/friend_first_aid_bot першої психологічної допомоги.

На думку авторів ініціативи, бот стане в пригоді у перші години після травматичної події.

Також бот містить рекомендації щодо збереження психологічного здоров'я.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Восьму добу російські війська вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти РФ до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан ініціював початок розслідування ситуації в Україні.

38 країн звернулися зі спільним зверненням до Міжнародного кримінального суду (МКС) провести розслідування військових злочинів Росії в Україні.