Забезпечення жінок формою: Нацгвардія і ГО «Смілива Україна» уклали меморандум

Фото

Національна гвардія України та громадська організація «Смілива Україна» підписали меморандум для покращення речового забезпечення військовослужбовиць та їхньої психологічної реабілітації.

Про це повідомляє Національна гвардія України у Фейсбуці, передає Укрніформ.

У межах співпраці представники ГО «Смілива Україна» висловили наміри надавати допомогу НГУ в майні для забезпечення рівності прав військовослужбовців та військовослужбовиць, а також вживати заходів, спрямованих на здійснення соціальної адаптації та психологічної реабілітації військовослужбовиць.

Крім того, підписання меморандуму сприятиме залученню додаткових джерел надходження майна для забезпечення НГУ, ідеться в повідомленні.

«Ми підтверджуємо наші наміри співпраці з вами, в тому числі у напрямку поширення гендерної рівності. Наші дівчата, безпосередньо на лінії зіткнення у складі бригад та підрозділів, виконують важливі завдання, працюючи за різними спеціальностями – бойові медикині, зв’язківці, пресофіцерки тощо. Також не менш важливу роль відіграють психологи, серед яких значна кількість жінок-військовослужбовиць, які достойно виконують завдання, підтримуючи моральний дух наших хлопців і дівчат. Вони повертають наших воїнів у стрій після поранень та відновлюють їх після виконання складних завдань на лінії бойового зіткнення», – наголосив т.в.о. заступника командувача Нацгвардії по роботі з особовим складом полковник Валентин Острижний.

У свою чергу, народний депутат Ірина Никорак заявила, що «у фокусі наших інтересів – гендерно орієнтований підхід у секторі безпеки і оборони. Також ми продовжуємо формувати та змінювати парадигму в українському суспільстві. Вже зараз відсоток жінок у війську – на рівні з країнами членами НАТО. Українські жінки у секторі безпеки та оборони – це насправді мотивовані військовослужбовиці, які незважаючи ні на що, доєдналися до війська і готові йти до кінця».

Читайте також: Для комфорту захисниць: ДОТ уклав договори на закупівлю жіночої військової форми на ₴130 мільйонів

Сторони обговорили потребу в навчанні військових психологів супервізорів щодо роботи з травмою та кризи консультування.

Як повідомляв Укрінформ, радниця з гендерних питань командувача Сухопутних військ Збройних сил України Оксана Григор'єва під час панельної дискусії у Медіацентрі Україна- Укрінформ заявила, щожінки сьогодні можуть навчатися і служити в усіх родах військ ЗСУ.