Ексглава НАБУ Ситник став заступник директора Агенції оборонних закупівель

Колишній голова Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник став заступником директора «Агенції оборонних закупівель» Міністерства оборони з питань безпеки.

Про це сама агенція повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Віднині він відповідає за внутрішню безпеку роботи агенції, перевірку контрагентів та контроль за належним виконанням державних контрактів, побудову ефективної співпраці з правоохоронними органами», - зазначили в установі.

Директорка Агенції оборонних закупівель Марина Безрукова назвала призначення Ситника на цю посаду важливим кроком у перезавантаженні агенції.

«Він з нуля побудував та забезпечував ефективну роботу Національного антикорупційного бюро, зробив вагомий внесок у розвиток НАЗК та має бездоганну репутацію. Ми дуже очікуємо на його роботу над побудовою процесів, що унеможливлять будь-які прояви корупції та забезпечать ефективні закупівлі та надійне постачання зброї для ЗСУ», — сказала вона.

Сам Ситник сказав, що роль цієї установи дуже важко переоцінити.

«Тривалий час вона буде однією з найважливіших інституцій для успішного завершення війни. Я вірю, що мій досвід допоможе посилити агенцію та мінімізувати можливі ризики в її роботі», — вважає він.

Читайте також: У НАЗК створили підрозділ для моніторингу способу життя спецслужбовців

Як повідомлялося, у 2015 році Ситник за результатами незалежного конкурсу був призначений на посаду директора НАБУ та обіймав цю посаду до 2022 року. Згодом працював як заступник директора НАЗК, де відповідав за взаємодію з правоохоронними органами, фінансовий контроль, проведення спецперевірок, запобігання конфлікту інтересів тощо.