У НАЗК створили підрозділ для моніторингу способу життя спецслужбовців

У НАЗК створили підрозділ для моніторингу способу життя спецслужбовців

Укрінформ
У Національному агентстві з питань запобігання корупції створений новий підрозділ, який віднині здійснюватиме заходи фінансового контролю стосовно працівників розвідувальних органів й осіб, чиї посади пов’язані з державною таємницею.

Про це повідомило НАЗК, передає Укрінформ.

"Рішення про створення самостійного підрозділу – Відділу здійснення заходів фінансового контролю стосовно окремих категорій осіб – ухвалено на виконання рекомендацій за результатами зовнішньої незалежної оцінки діяльності НАЗК", – зазначили в агентстві.

Очікується, що завдяки новому відділу вдасться підвищити ефективність фінансового контролю стосовно спеціальних категорій декларантів, визначених у ст. 52-1 Закону України "Про запобігання корупції".

Ідеться про проведення моніторингу способу життя, повних перевірок декларацій та контролю за своєчасністю їх подання.

Підрозділ внутрішнього контролю НАЗК, який раніше виконував згадані функції, зі свого боку зосередиться на завданнях щодо забезпечення доброчесності працівників агентства й інших передбачених законом функціях.

Наголошується, що, відповідно до рекомендацій зовнішнього незалежного аудиту, у НАЗК розділені функції внутрішнього контролю й запобігання корупції в агентстві.

Читайте також: Ситник іде з посади заступника керівника НАЗК

Для цього в структурі НАЗК створений окремий сектор з питань запобігання корупції, який організовуватиме роботу з оцінки корупційних ризиків у діяльності агентства та підготовку заходів для їх усунення, координуватиме реалізацію антикорупційної програми.

Як повідомляв Укрінформ, НАЗК презентувало концепцію дослідження корупційних ризиків в централізованих тилових закупівлях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-