На матчі Україна - Бельгія вболівальники розгорнули банер з портретом загиблого військового

Фото

На Євро-2024 під час гри збірної України проти команди Бельгії на трибунах розгорнули банер із портретом загиблого військового Назарія «Грєнки» Гринцевича.

Про це Укрінформу повідомили вболівальники української збірної.

Зображення згенерував штучний інтелект із фотографій 182 полеглих військових, які у цивільному житті належали до фанатських рухів українських клубів.

Під час матчу Україна — Бельгія вболівальники розгорнули банер із зображенням загиблого військового Назарія «Грєнки» Гринцевича / Фото надані вболівальниками

Мета акції — нагадати світу, що тисячі футбольних фанатів боронять Україну на фронті. Вони могли б уболівати за збірну на трибунах, але натомість захищають країну і віддають життя за мир у Європі.

Вінничанин Назарій Гринцевич уболівав за місцеву «Ниву». Свій 19-й день народження зустрів, захищаючи Маріуполь. Назарій провів чотири місяці у російському полоні, а після звільнення знову повернувся на фронт. Разом з побратимами заснував підрозділ, де командував взводом оптичних спостерігачів. Загинув у бою 6 травня 2024 року. «Грєнці» був 21 рік.

Читайте також: Роспроп поширює фотофейк для дискредитації українських вболівальників на Євро-2024

Як повідомляв Укрінформ, Національна збірна України з футболу достроково завершила виступ на XVII чемпіонаті Європи в Німеччині.

У матчі третього туру групової стадії на «МХП-Арені» у Штутгарті українці зіграли внічию з командою Бельгії - 0:0 і за додатковими показниками у підсумку посіли четверте місце.