Смертельна ДТП на блокпосту: Тандиру продовжили арешт до 31 серпня

Святошинський районний суд міста Києва продовжив до 31 серпня запобіжний захід у вигляді тримання під вартою судді, якого обвинувачують у скоєнні смертельної ДТП на блокпосту.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Фейсбуці.

За клопотанням Київської міської прокуратури Святошинський районний суд міста Києва продовжив термін дії запобіжного заходу судді, який обвинувачується у вчиненні смертельної ДТП у стані алкогольного сп’яніння.

Ухвалою суду запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави продовжено до 31 серпня 2024 року включно.

У прокуратурі нагадали, що суддю обвинувачують у порушенні правил безпеки дорожнього руху у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого (ч. 3 ст. 286-1 Кримінального кодексу України).

Як повідомляв Укрінформ, уночі 26 травня 2023 року голова Макарівського районного суду (Київська область) Олексій Тандир збив на смерть 23-річного бійця Національної гвардії на блокпосту в столиці.

Суддю затримали. 27 травня Вища рада правосуддя надала згоду на його арешт. Експертиза показала, що в момент ДТП Тандир був напідпитку.

Після аварії Тандир перебуває в СІЗО. У Святошинському суді Києва почався процес проти нього. Тандиру загрожує до 10 років увʼязнення.

20 грудня Святошинський районний суд Києва продовжив Тандиру запобіжний захід - перебування під вартою без права на заставу до 17 лютого 2024 року.

Читайте також: ВРП підтримала звільнення судді Тандира, який збив на смерть нацгвардійця

У лютому Київська міська прокуратура повідомила, що Святошинський районний суд Києва продовжив запобіжний захід судді Олексію Тандиру, якого обвинувачують у скоєнні смертельної ДТП на блокпосту.

У березні апеляційний суд прийняв рішення залишити під вартою суддю, якого обвинувачують у скоєнні смертельної ДТП на блокпосту.

23 травня Святошинський районний суд Києва продовжив Тандиру запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 21 липня.