ВРП підтримала звільнення судді Тандира, який збив на смерть нацгвардійця

ВРП підтримала звільнення судді Тандира, який збив на смерть нацгвардійця

Укрінформ
Вища рада правосуддя вирішила залишити без змін рішення Другої Дисциплінарної палати щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності судді Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандира.

Як передає Укрінформ, про це інформують у ВРП.

«Розглянувши скаргу судді Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандира та його представника – адвоката Олега Юрченка, Вища рада правосуддя вирішила залишити без змін рішення Другої Дисциплінарної палати ВРП від 24 квітня 2024 року № 1241/2дп/15-24 про притягнення до дисциплінарної відповідальності та застосування до нього дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення з посади», - ідеться в повідомленні.

У ВРП пояснюють, що суддя скористався своїм правом на оскарження рішення Дисциплінарної палати до Вищої ради правосуддя.

Читайте також: Смертельна ДТП на блокпосту: судді Тандиру продовжили арешт до 21 липня

Зазначається, що Тандир підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 286-1 Кримінального кодексу України, а саме у порушенні правил безпеки дорожнього руху, керуванні транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого, що передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років.

Як повідомляв Укрінформ, уночі 26 травня 2023 року голова Макарівського районного суду (Київська область) Олексій Тандир збив на смерть 23-річного бійця Національної гвардії на блокпосту в столиці.

Суддю затримали. 27 травня Вища рада правосуддя надала згоду на його арешт. Експертиза показала, що в момент ДТП Тандир був напідпитку.

Читайте також: Суддя Тандир отримує зарплату, перебуваючи пів року в СІЗО

Після аварії Тандир перебуває в СІЗО. У Святошинському суді Києва почався процес проти нього. Тандиру загрожує до 10 років увʼязнення.

20 грудня Святошинський районний суд Києва продовжив Тандиру запобіжний захід - перебування під вартою без права на заставу до 17 лютого 2024 року.

У березні Київська міська прокуратура повідомила, що Святошинський районний суд Києва продовжив запобіжний захід судді Олексію Тандиру, якого обвинувачують у скоєнні смертельної ДТП на блокпосту.

У квітні 2024 року Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя вирішила притягнути суддю Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандира до дисциплінарної відповідальності та застосувати до нього дисциплінарне стягнення у виді подання про звільнення судді з посади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-