Вагон-ресторан, яхта й літак: у Медвечука та його дружини через суд стягнуть підсанкційне майно

Міністерство юстиції України подало позов до Вищого антикорупційного суду про застосування санкцій до Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко і стягнення їхніх активів і майна у дохід держави.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба міністерства у Фейсбуці.

«Міністерство юстиції України подало до Вищого антикорупційного суду позовну заяву про застосування санкції, передбаченої пунктом 1-1 частини 1 статті 4 ЗУ «Про санкції», до Медведчука Віктора Володимировича та Марченко Оксани Михайлівни», - ідеться в повідомленні.

У міністерстві зазначають, що Медведчук та Марченко є наближеними до керівництва Російської Федерації, перебувають в особистих дружніх зв’язках із президентом РФ Володимиром Путіним.

До стягнення Міністерством юстиції заявлено майно, яким Медведчук та Марченко володіють прямо та опосередковано (через фізичних та юридичних осіб).

Читайте також: Продаж картин Медведчука: АРМА обрало переможця конкурсу

Зокрема, рухоме майно (24 автомобілі, двоє повітряних суден - літак Gulfstream G650 та гвинтокрил Bell-427 , 1 прогулянкове судно (типу Azimut benetti spa, назва судна – «Романс 1»), нерухоме майно (більше 20 об’єктів), корпоративні права 22 юридичних осіб (обленерго, телеканали тощо), майнові права на 8 торговельних марок, грошові кошти Медведчука та Марченко (в еквіваленті близько 1,9 млн грн), більше 1000 одиниць історико-культурних та матеріальних цінностей (годинники, ювелірні вироби, картини, гарнітури, предмети інтер’єру, залізничний вагон-ресторан з меблями).

Читайте також: Квадроцикли та баггі Медведчука продадуть на аукціоні

У Мін'юсті інформують, що Віктор Медведчук - 07.08.1954 року народження, до 10 січня 2023 - громадянин України, проросійський політик, державний та громадський діяч, бізнесмен. Народний депутат України II-IV та IX-го скликань, один з керівників забороненої партії «Опозиційна платформа — за життя». Перший заступник голови ВРУ (лютий 2000 - грудень 2001), голова Адміністрації Президента каденції Леоніда Кучми (2002-2005).

Оксана Марченко - 28.04.1973 року народження, громадянка України, колишня українська телеведуча, дружина Медведчука.

Як повідомлялося, раніше Конкурсна комісія Національного агентства з розшуку та менеджменту активів обрала компанію, яка проведе аукціон із продажу картин з колекції Медведчука.

Фото: Еспресо