На Ютуб-каналі Укрінформу о 18:00 - прем'єра документального фільму «Кринки»

Анонс

У четвер, 11 липня, на новому Ютуб-каналі Укрінформу відбудеться прем'єра документальної стрічки "Кринки".

Як передає Укрінформ, стрічку зняли подружжя фотокореспондентів Костянтин та Влада Ліберови в зоні бойових дій - на лівобережжі Херсонської області, захопленому в перший день повномасштабного вторгнення російської армії, у селі, від якого залишились лише назва і точка на мапі.

Початок показу фільму на Ютуб-каналі Укрінформу - 18:00.

"Цього фільму могло не бути, - заявила Влада Ліберова. - Проте, провівши зі 126-ю бригадою морпіхів місяць тяжких бойових буднів, ми зрозуміли, що світлин буде недостатньо, щоби передати весь героїзм і відобразити весь масштаб того, що відбувається. Так народився фільм "Кринки".

У фільмі - реальні свідчення бійців, які змогли вийти з пекла, історі героїзму простих людей, що мимоволі опинилися у нестерпних умовах, на повній видноті у ворога.

Читайте також: Укрінформ та фотографи Ліберови зняли документальний фільм «Кринки»

"Я переживала разом з воїнами кожен драматичний момент, - ділиться режисерка Ольга Дмитренко, - вибудувати структуру і охопити найважливіше з величезного обсягу відео було вкрай важко і хотілося видати буквально все".

Як повідомляв Укрінформ, у Києві в середу, 10 липня, відбувся закритий допрем’єрний показ стрічки "Кринки".

У Києві відбувся допрем’єрний показ документальної стрічки Костянтина та Влади Ліберових "Кринки" / Фото: Євген Котенко, Укрінформ

Серед гостей показу були військовослужбовці та військове керівництво 220-го батальйону 126-ї бригади ТРО, громадські і політичні діячі України. На заході Ліберови презентували фотовиставку зі світлин, відзнятих на півдні під час операцій на лівому березі Дніпра.