За роботу під інтенсивними обстрілами працівники зможуть отримувати надбавку

Працівники, які працюють з державними електронними інформаційними ресурсами під час інтенсивних обстрілів на територіях активних бойових дій, матимуть право отримувати додаткову надбавку.

Про це за підсумками засідання уряду повідомив в Телеграмі постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає Укрінформ.

«Внесено зміни до постанов КМУ від 25.04.2023 N 391 «Деякі питання оплати праці працівників державних органів та органів місцевого самоврядування під час воєнного стану» і від 25.08.2023 N 928 «Деякі питання оплати праці працівників підприємств, установ, закладів та організацій під час воєнного стану».

Читайте також: Уряд змінив умови надання іпотечних кредитів учасникам АТО та переселенцям

Постанови доповнено терміном «інтенсивні обстріли» та уточнено, що перелік працівників для застосування коефіцієнта 3/надбавки до 200 відсотків посадового окладу на територіях активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси під час інтенсивних обстрілів, погоджується з відповідною районною державною (військовою) адміністрацією, а у разі її відсутності обласною державною (військовою) адміністрацією, яка має підтвердити, що у відповідні робочі дні протягом доби відбувались обстріли», – розповів Мельничук.

Як повідомляв Укрінформ, 29 грудня 2023 року Кабінет Міністрів ухвалив рішення про підвищення заробітної плати особам, які працюють в умовах інтенсивних обстрілів. Зокрема, для працівників передбачається можливість збільшити вдвічі розмір надбавки за роботу під час інтенсивних обстрілів на територіях, де ведуться активні бойові дії, в розрахунку на місяць пропорційно робочим дням, коли відбувались обстріли. Перелік робіт, за які виплачується така надбавка, визначатиме начальник обласної військової адміністрації.

Фото ілюстративне