Міноборони повернуло у власність держави майновий комплекс вартістю понад ₴260 мільйонів

Міністерство оборони у співпраці з правоохоронцями повернуло у власність держави майновий комплекс в історичній частині Києва вартістю понад 260 мільйонів гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МОУ.

«Міністерство оборони України, у співпраці з підрозділами Збройних сил України та Офісом генерального прокурора, повернуло у власність держави майновий комплекс в історичній частині Києва. Нерухомість загальною площею понад 3 тисячі квадратних метрів розташована на земельній ділянці площею 0,6 га і має приблизну вартість понад 260 мільйонів гривень. Раніше цей комплекс, внаслідок злочинних дій колишніх посадовців Міноборони, незаконно вибув з володіння держави. Після судового розгляду колишній високопосадовець був засуджений до 8 років ув’язнення», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що попри судове рішення, майновий комплекс тривалий час залишався у незаконному користуванні сторонніх осіб. Зловмисники навіть намагалися повторно продати державне майно за 6,5 млн доларів США. Попри труднощі, пов’язані зі знищенням документів, Міноборони у співпраці зі спеціалізованою прокуратурою забезпечило реєстрацію речових прав на цю нерухомість, а 10 липня вжило невідкладних заходів щодо звільнення військового містечка від сторонніх осіб, залучивши спецпідрозділи Військової служби правопорядку ЗС України та Національної поліції України. Наразі комплекс взято під охорону одним із підрозділів ЗС України.

Читайте також: УПЦ МП не має права перебувати на території Єлецького монастиря - апеляційний суд

Державний секретар Міноборони Людмила Дараган зазначила, що такі випадки є неприпустимими, і Міноборони постійно працює над поверненням незаконно виведеної нерухомості й продовжуватиме цю роботу, доки не буде повернуто 100% таких об’єктів.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому суд у Закарпатській області повернув у власність держави понад 50 гектарів земель оборони вздовж українсько-румунського кордону вартістю понад 803 млн грн.

Фото: Depositphotos