УПЦ МП не має права перебувати на території Єлецького монастиря - апеляційний суд

УПЦ МП не має права перебувати на території Єлецького монастиря - апеляційний суд

Укрінформ
Північний апеляційний господарський суд підтвердив, що управління Чернігівської єпархії Української православної церкви не має правових підстав перебувати на території Єлецького монастиря.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

«Постановою Північного апеляційного господарського суду у справі від 04. 07. 2024 позов Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» задоволено в повному обсязі. Також було скасовано рішення господарського суду Чернігівської області від 15. 01. 2024 у справі за позовом заповідника до управління Чернігівської єпархії УПЦ про зобов’язання повернути майно та усунути перешкоди у користуванні майном шляхом виселення (комплекс споруд Єлецького монастиря)», - ідеться в повідомленні.

У цій справі третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні заповідника «Чернігів стародавній» було Міністерство культури та інформаційної політики України. На стороні управління єпархії УПЦ третьою особою був Свято-Успенський Єлецький жіночий монастир Чернігівської єпархії УПЦ.

Як підкреслили в МКІП, таким чином суд підтвердив, що управління Чернігівської єпархії УПЦ не має правових підстав перебувати на території Єлецького монастиря.

Читайте також: Обмін полоненими: Україна передала Росії митрополита УПЦ МП Іоанафана

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді 2023 року держава повернула з тривалого тимчасового користування 18 об’єктів Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній».

У січні 2024 року суд відхилив позовні вимоги у двох справах управління Чернігівської єпархії УПЦ МП щодо продовження договорів безоплатного користування об’єктами-пам’ятками архітектури національного значення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-