Обмін полоненими: Україна передала Росії митрополита УПЦ МП Іоанафана

Обмін полоненими: Україна передала Росії митрополита УПЦ МП Іоанафана

Укрінформ
У рамках обміну військовополоненими російській стороні передали митрополита Тульчинського і Брацлавського Іонафана УПЦ МП росіянина (Анатолія Єлецьких), якого в Україні раніше засудили за виправдання російського вторгнення.

Про це Укрінформу повідомили джерела у правоохоронних органах.

«Підтверджуємо цей обмін», - сказав співрозмовник агентства.

Крім того, на сайті Російської православної церкви розміщене повідомлення, що «митрополит Тульчинський і Брацлавський отримав свободу».

«22 червня 2024 року за клопотанням святійшого патріарха Московського та всієї Русі Кирила в результаті проведених переговорів звільнено митрополита Тульчинського і Брацлавського Іоанафана», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Лубінець: Під час обміну полоненими 25 червня вперше були присутні представники Москалькової

З цього приводу Укрінформ звернувся до Головного управляння розвідки Міністерства оборони України, яке курує обмін полоненими. Агентству повідомили, що «наразі обмін не завершився, операція триває». У зв’язку з цим у розвідці відмовилися будь-що коментувати.

Як повідомлялося, 25 червня в Україну з російського полону повернулися 90 захисників.

У серпні 2023 року у СБУ повідомили, що за матеріалами спецслужби очільника Тульчинської єпархії УПЦ (МП) у Вінницькій області засудили до п’яти років позбавлення волі. Йому інкримінували публічне виправдовування російської збройної агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-