Рекордний хабар Насірову: ВАКС арештував одного з фігурантів

Вищий антикорупційний суд змінив запобіжний захід підозрюваному у справі про хабар колишньому голові Державної фіскальної служби України у понад 21 млн євро на тримання під вартою строком 60 днів з альтернативою внесення 200 млн грн застави.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

19 липня 2024 року слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП та змінив запобіжний захід наближеній до колишнього Голови ДФС особі, яка підозрюється у легалізації частини неправомірної вигоди, що одержав Голова Державної фіскальної служби України на свою користь та на користь третіх осіб протягом 2015–2016 років.

Відповідно до рішення суду від 24.06.2024 підозрюваний протягом п'яти днів з моменту проголошення рішення мав внести 200 млн грн застави на відповідний рахунок ВАКС. Однак кошти так і не були внесені.

Зважаючи на це, прокурор САП звернувся до суду з клопотанням про застосування до підозрюваного більш суворого запобіжного заходу, а саме тримання під вартою строком 60 днів з альтернативою внесення 200 млн грн застави.

Суд погодився з доводами прокурора та задовольнив клопотання у повному обсязі.

Читайте також: СБУ викрила в Мін’юсті чиновників на схемі вимагання хабарів

Як повідомляв Укрінформ, 17 жовтня 2022 року НАБУ і САП викрили ексголову ДФС Романа Насірова на отриманні від власника агрохолдингу рекордного хабаря у розмірі 5,5 млн доларів та понад 21 млн євро.

2 лютого 2023 року розслідування стосовно колишнього голови ДФС та його радника завершили, а 24 травня справу скерували до суду.

Розслідування за підозрою власника агрохолдингу завершили у квітні 2023 року.

У лютому 2024 року обвинувальний акт стосовно нього скерували до суду.

19 червня 2024 року НАБУ і САП викрили схему легалізації Насіровим понад 21 млн євро хабаря.

26 червня ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді застави підозрюваному у справі про хабар Насірову в понад 21 млн євро.