Після верифікації виплат кількість працюючих переселенців збільшилася на третину - Верещук

Після верифікації виплат внутрішньо-переміщеним особам (ВПО), що відбулася весною цього року, кількість переселенців, які знайшли собі роботу, збільшилася на третину.

Про це під час брифінгу в Миколаєві повідомила віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«Так, верифікація виплат внутрішньо-переміщеним особам стала стимулом до їх працевлаштування. Наразі кількість працюючих ВПО у цілому по країні збільшилася на третину – приблизно на 30 відсотків», - сказала Верещук.

Читайте також: Мінреінтеграції реалізує три проєкти, які забезпечать понад 3 тисячі квартир для переселенців

Як повідомлялося, з 1 березня виплати для ВПО продовжили для найбільш вразливих категорій: пенсіонерів, в яких станом на 1 січня 2024 року розмір пенсії не перевищує 9 444 грн; осіб з інвалідністю першої та другої груп, дітей з інвалідністю віком до 18 років, тяжкохворих дітей; сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Уряд прийняв рішення з 1 вересня 2024 року продовжити на пів року виплати для 1,5 млн переселенців, які їх до цього отримували.