Голова НАЗК призначив нового заступника

Відсьогодні заступником голови НАЗК став Сергій Гупяк, який цьогоріч брав участь у конкурсі на посаду очільника агентства.

Про це інформує пресслужба Національного агентства з питань запобігання корупції, передає Укрінформ.

«Голова Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Віктор Павлущик 24 липня 2024 року призначив своїм заступником Сергія Гупяка», - йдеться в повідомленні.

Павлущик зауважив, що його новий заступник опікуватиметься реалізацією розроблених антикорупційних політик.

«Ми наразі виокремлюємо в діяльності НАЗК напрями формування та реалізації антикорупційної політики, а також поглиблюватимемо експертність фахівців Агентства в конкретних сферах насамперед найбільш уражених корупцією. Сергій Гупяк відповідатиме за реалізацію вже розроблених антикорупційних політик та заходів», - зазначив він.

Павлущик додав, що Гупяк має необхідні управлінські якості для розвитку напрямку аналізу корупційних ризиків в країні.

Читайте також: НАЗК розпочало моніторинг способу життя заступника директора ДБР Удовиченка

«Посилення напрямку експертного стратегічного аналізу корупційних ризиків задля виявлення і усунення корупційних схем в усіх основних сферах функціонування країни – серед пріоритетів НАЗК. Досвід роботи Сергія Гупяка, його управлінські якості та бачення викликів і пріоритетів НАЗК, сформоване під час участі у конкурсі на посаду очільника Нацагентства, допоможуть йому ефективно розвивати ці напрями роботи та посилити інституцію», - пояснив голова НАЗК.

В агентстві повідомляють, що Гупяк здобув освіту в Національній юридичній академії України ім. Ярослава Мудрого, згодом закінчив з відзнакою Національну академію прокуратури України.

До призначення в НАЗК він працював начальником четвертого слідчого відділу територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Хмельницькому, згодом керував цим відділом.

З 2008 року працював в органах прокуратури, пройшовши шлях від слідчого до начальника управління прокуратури Вінницької області.

Читайте також: НАЗК у жовтні планує запустити функцію з часткового автозаповнення декларацій

У 2022-2023 роках був кандидатом на посаду директора Національного антикорупційного бюро України, увійшовши до трійки переможців конкурсу. Водночас він брав участь в цьогорічному конкурсі на посаду Голови НАЗК, де також дійшов до фіналу.

Як повідомляв Укрінформ, до порталу викривачів, де можна повідомити про корупцію, мають підключитися 92 тисячі організацій по всій Україні.