У Києві презентували інформаційний проєкт «Новини ветеранів»

Фото

У столиці представили портал «Новини ветеранів», який має на меті поширювати інформацію про успішні ветеранські проєкти, заходи місцевих органів влади та ініціативи самих ветеранів і волонтерів.

Про це розповіли автори проєкту на пресконференції в Укрінформі на тему: «Новини ветеранів» – портал про ветеранів і для ветеранів».

Вони зазначили, що в Україні досі немає централізованої системи для інформування ветеранів та їхніх родин про зміни у законодавстві, соціальному захисті та реабілітації. За їхнім задумом, портал «Новини ветеранів» має заповнити цю прогалину.

Як сказав редактор порталу «Новини ветеранів» Олександр Кухаренко, інформаційний ресурс покликаний обстоювати ідею захисту і допомоги ветеранам на всіх рівнях.

«Багато наших авторських матеріалів присвячено юридичним проблемам щодо зниклих безвісти та загиблих героїв. Є достатньо гострі матеріали, що стосуються нехтування чинними законами, які стосуються ветеранів, зокрема, в медичних закладах, зловживання керівників територіальних громад у питаннях, пов’язаних із загиблими бійцями», - заявив Кухаренко.

За словами начальника штабу ГО «Спілка ветеранів АТО» Владислава Якименка, портал «Новини ветеранів» також надає ветеранській спільноті безкоштовну юридичну допомогу.

«Маємо безкоштовну юридичну допомогу ветеранам і членам їхніх родин. Юристи порадять і проконсультують людей, що їм потрібно робити та як ефективно й швидко отримати допомогу з того чи іншого питання. Війна – це завжди хаос, а цивільні люди не завжди орієнтуються в складних юридичних питаннях. На порталі є вся інформація щодо юридичних послуг та контакти адвокатів», - сказав Якименко.

Як зазначила менеджерка з комунікацій порталу «Новини ветеранів» Марія Нігматова, засадничо інформаційний ресурс слугуватиме меті зробити опіку над ветеранами системною та всебічною.

Читайте також: Українські жіночі організації в Європі створили платформу для підтримки ветеранів

«У нас дуже багато ініціатив, за які ми вдячні громадським та волонтерським організаціям, державі. У нас є точкові моменти, коли реінтеграцією ветеранів займаються й опікуються. Але хотілося б, щоб це стало системою, певним випрацюваним механізмом із повною концентрацією на всі аспекти й питання ветеранської спільноти», - наголосила Нігматова.

Портал «Новини ветеранів» заснований ГО «Спілка ветеранів АТО» з метою надання інформаційної допомоги ветеранам війни та їхнім родинам, покращення обізнаності в соціальній, правовій, медичній та інших сферах.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство у справах ветеранів у липні перерахувало до обласних бюджетів та бюджету Києва майже 2,8 млрд гривень на виплату грошової компенсації на придбання житла ветеранам та членам їхніх сімей.