Мобілізація без ТЦК: Генштаб пропонує зміни до порядку призову

Генеральний штаб Збройних сил України в ініціативному порядку опрацював пропозиції щодо змін до "Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період".

Про це Генштаб повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Як зазначається, запропоновані зміни нададуть командирам військових частин можливість здійснювати призов військовозобов’язаних, які виявили бажання проходити військову службу, без участі в цих заходах територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Упровадження відповідних змін дозволить, зокрема, спростити механізм залучення громадян на військову службу за мобілізацією й нівелювати ризик бути призваними через ТЦК та СП до інших військових частин (не за власним вибором).

Читайте також: Електронний та паперовий військово-обліковий документ мають однакову юридичну силу - Міноборони

Завдяки таким змінам командири військових частин також матимуть можливість підібрати та призвати на військову службу особовий склад, мотивований для захисту своєї батьківщини.

Самі ж військовозобов’язані зможуть вибирати вакантні посади, які є у військових частинах, зокрема за спорідненим цивільним фахом або навичками.

Читайте також: Гострої потреби у зниженні мобілізаційного віку наразі немає - речник Міноборони

Як повідомлялося, постановою від 16 травня поточного року Кабмін затвердив "Порядок проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період".