Український ветеранський фонд профінансував понад 800 проєктів

Український ветеранський фонд надав фінансову підтримку 857 проєктам ветеранського бізнесу.

Про це під час форуму «Ветерани – шлях додому» у Звягелі на Житомирщині повідомила в. о. виконавчого директора Українського ветеранського фонду Юлія Кіріллова, передає кореспондент Укрінформу.

«Український ветеранський фонд надав фінансову підтримку 857 проєктам ветеранів та ветеранок, які подалися до нас на фінансування, на загальну суму понад 432 млн грн», - зазначила Кіріллова.

За її словами, Український ветеранський фонд пропонує програми макро- та мікрофінансування.

Програма макрофінансування передбачає фінансування ветеранських бізнесів на суму від 500 тис. грн. Натомість програма мікрофінансування дає можливість відшкодувати до 20 тис. грн на закупівлю обладнання та техніки.

Читайте також: В Україні запускають програму з навчання фахівців супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб

Кіріллова зауважила, що один із ветеранів, який отримав фінансування від фонду, це Олександр Виговський. Він розвиває у Звягелі бізнес із впровадження відновлювальних джерел енергії в роботі СТО.

Під час форуму про пріоритетні напрямки роботи Міністерства у справах ветеранів поінформував заступник міністра Руслан Приходько. «Ми сьогодні працюємо над двома глобальними позиціями. Перша – це напрацювання стратегічних документів. Це національна стратегія ветеранської політики, яка вже розроблена і опрацьовується іншими центральними органами виконавчої влади, законопроєкт про основні засади ветеранської політики, а також ряд інших супутніх законопроєктів», - зазначив він.

За словами Приходька, друга складова – це формування інфраструктури для реалізації ветеранської політики. Запущено процес створення в областях окремих підрозділів у справах ветеранів. Заступник міністра зауважив, що Житомирщина однією з перших областей повністю сформувала відповідні структури на обласному та районному рівнях і розбудовує їх в органах місцевого самоврядування.

Серед ключових напрямків роботи Мінветеранів він також назвав реабілітацію, психосоціальну підтримку ветеранів, їх навчання, перекваліфікацію, працевлаштування, забезпечення соціальних потреб, розвиток ветеранського спорту, формування культури пам’яті тощо.

Як повідомляв Укрінформ, від старту ветеранського компонента грантової програми “Власна справа” переможцями стали вже 684 ветерани та члени родин учасників бойових дій; у їхній бізнес держава інвестує через гранти 313 млн грн.

Фото: Мінветеранів