В Україні запускають програму з навчання фахівців супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб

В Україні запускають програму з навчання фахівців супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб

Укрінформ
Міністерство у справах ветеранів спільно з ГО «Простір можливостей» започатковує навчання фахівців із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб.

Учасники підписали відповідний меморандум про співпрацю та розповіли про сам проєкт на пресконференції в Укрінформі.

Фахівець із супроводу ветеранів — це перша особа, яка зустрічає ветерана після повернення в громаду та забезпечує інформаційний супровід і підтримку, консультує щодо отримання статусів, пільг, послуг, житла, реабілітації, працевлаштування, започаткування власної справи, надає юридичну допомогу.

Як розповіла голова правління ГО «Простір можливостей» Оксана Коляда, такі фахівці тісно взаємодіятимуть з усіма органами та службами, виконуючи роль своєрідних навігаторів у забезпеченні потреб ветеранів.

«Поруч з вами будуть фахівці соціального захисту, центрів зайнятості, офіцери з соціальної роботи військових частин і ТЦК, медичні та реабілітаційні заклади. Це буде така навігаційна система в комплексі усіх ветеранських послуг. Ці люди мають уміти комунікувати, адвокатувати, організовувати процес та оцінити, наскільки ефективною є місцева ветеранська політика», - зазначила Коляда.

Читайте також: Мінветеранів змінить підходи до підготовки фахівців із супроводу ветеранів війни та демобілізованих

Завданням фахівців із супроводу ветеранів також буде подавати аналітику до Мінветеранів для формування якісної, оновленої ветеранської політики на місцях.

Подавати заявки на участь у проєкті можна лише в електронному вигляді на сайті Мінветеранів «е-Ветеран» до кінця серпня. Кандидатів протестують на знання законодавства, оцінять їхній психологічний рівень, проведуть співбесіду.

Як розповіла директорка департаменту цифрового розвитку та трансформації Мінветеранів Надія Адаменко, подаватися на участь у конкурсі можуть кандидати як із досвідом роботи з ветеранською спільнотою, так і без такого.

«Якщо вже брав участь у проєкті помічника ветерана і є сертифікат про відповідне навчання - це один алгоритм відбору. І зовсім інший алгоритм для тих, хто вперше в проєкті - система запитає про рівень освіти відповідно до класифікатора професій, дасть можливість завантажити документ підтвердження, обрати область та громаду, в якій кандидат бажає працевлаштуватись», - зазначила Адаменко.

Навчання фахівців із супроводу ветеранів і демобілізованих осіб відбуватиметься на базі створеної Мінреінтеграції по всій країні мережі центрів ветеранського розвитку. До роботи фахівцями із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб планують залучити 11 тисяч осіб.

Читайте також: Мінветеранів перерахувало майже ₴2,8 мільярда на виплату компенсації для придбання житла ветеранам

На сьогодні в Державному реєстрі ветеранів перебувають на обліку понад 1 млн 300 тис. осіб.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство у справах ветеранів запустило е-Карту вакансій державної служби та органів місцевого самоврядування для ветеранів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-