Мінветеранів змінить підходи до підготовки фахівців із супроводу ветеранів війни та демобілізованих

Мінветеранів змінить підходи до підготовки фахівців із супроводу ветеранів війни та демобілізованих

Укрінформ
Мінветеранів змінить підходи до підготовки фахівців із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб.

Про це на пресконференції в Укрінформі повідомив в.о. міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун.

"У нас вже є 150 помічників ветеранів, які були навчені в минулому році. Вони мають пройти перенавчання... У нас ціль - забезпечити якісне повернення ветеранів війни у громади", - сказав Порхун.

Він нагадав, що проєкт із підготовки фахівців із супроводу ветеранів був започаткований у 2023 році як пілотний. За його підсумками було ухвалено рішення про співпрацю з громадським сектором і деякі зміни у підходах до підготовки таких фахівців.

"Розпочалася робота зі створення окремої професії, яка наразі знаходиться в класифікаторі посад, і ії назва "фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб". Ми напрацювали ряд нормативно-правових актів, які дають повноцінну змогу запустити цей проєкт", - сказав Порхун.

Він додав, що претенденти на посади фахівців із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб мають проходити співбесіду, у тому числі і з психологом, і можуть пройти навчання на базі Центрів ветеранського розвитку.

"Безпосередньо кошти на навчання виділяються з державного бюджету, і після отримання сертифікату фахівці будуть працювати у територіальних громадах, органах місцевого самоврядування. Основне завдання - зустріч демобілізованих військовослужбовців, які повертаються у свої громади. Він їх зустрічає, консультує, розпитує що потрібно, що держава може надати", - сказав Порхун.

Читайте також: Мінветеранів готує спеціальний мобільний застосунок для учасників бойових дій

Зокрема, питання, з якими може допомогти фахівець, - реабілітація, виплати за поранення грошової допомоги, розʼяснення, методичний супровід різних питань.

Також, як додав Порхун, зараз Мінветеранів працює над тим, щоб максимально відійти від паперових форм, заявок, посвідчень тощо, і перевести деякі послуги у цифровий формат.

Як повідомляв Укрінформ, Мінветеранів планує залучити до роботи фахівцями із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб 11 тисяч осіб, а сам інститут таких фахівців має запрацювати до кінця серпня.

Фото: Depositphotos

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-