Мінветеранів готує спеціальний мобільний застосунок для учасників бойових дій

Мінветеранів готує спеціальний мобільний застосунок для учасників бойових дій

Укрінформ
Мінветеранів працює над створенням мобільного застосунку, який дозволить ветеранам скористатися електронними сервісами з отримання інформаційних довідок про послуги, пільги, працевлаштування і програми лояльності.

Про це у Вінниці на третьому Всеукраїнському діалозі «Громади - ветеранам» повідомив в. о. міністра у справах ветеранів Олександр Порхун, передає Укрінформ.

«Ми працюємо над створенням мобільного додатку, який дасть, по-перше, можливість через смартфон, телефон, комп’ютер ветерану зайти і отримати інформаційну довідку про те, що він може отримати від держави. По-друге, чіткий алгоритм дій, - чим він користується і чим може скористуватися», - сказав Порхун.

Також у додатку будуть опції, які забезпечать поєднання заявок ветеран на пошук роботи і пропозиції, куди він може звернутися для працевлаштування.

Окрім того, за допомогою застосунку можна буде дізнатися про програми лояльності за різними напрямками, за якими наразі працює міністерство.

Читайте також: Мінветеранів працює над створенням єдиної інфраструктури

Окрім того, у ході діджиталізації до кінця року у Мінветеранів планують забезпечити «безпаперове» подання на отримання статусу учасника бойових дій і статусу особи з інвалідністю унаслідок війни та статусу члена родини загиблого захисника/захисниці України.

Як повідомлялось, у застосунку «Дія» запрацювала опція оформлення з електронного посвідчення ветерана.

Наразі в Україні кількість ветеранів перевищує мільйон осіб, ще 3,5 млн грн – це члени їхніх родин та сімей загиблих захисників.

Фото: armyinform.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-