Мінветеранів працює над створенням єдиної інфраструктури

Мінветеранів працює над створенням єдиної інфраструктури

Укрінформ
Міністерство у справах ветеранів працює над створенням єдиної ветеранської інфраструктури, яка включатиме інструменти реабілітації та інтеграції ветеранів у цивільне життя.

Про це у Вінниці на третьому Всеукраїнському діалозі «Громади - ветеранам» повідомив в. о. міністра у справах ветеранів Олександр Порхун, передає Укрінформ.

«Міністерство у справах ветеранів працює над створенням єдиної ветеранської інфраструктури, яка дасть можливість поєднати усі ветеранські політики, починаючи від державної, регіональної і територіальних громад. Наразі вже створений Всеукраїнський ветеранський фонд, який дає можливість реалізувати ветеранське підприємництво. Це Державна установа Національне військово-меморіальне кладовище безпосередньо для побудови першого в історії нашої незалежної держави національного військово-меморіального кладовища», - зазначив Порхун.

За його словами, складовою єдиної ветеранської інфраструктури також є відкриття окремих ветеранських вікон у Центрах надання адміністративних послуг. Наразі їх відкрили вже 869, але у міністерстві прагнуть, щоб вони запрацювали у кожній громаді для ефективного доступу ветеранів до всіх адмінпослуг, які гарантує держава.

Посадовець також зазначив, що йдеться й про створення вебплатформи, яка дає можливість діджиталізувати усі процеси, які планує втілити Міністерство у справах ветеранів.

В. о. міністра зазначив, що до цього переліку також входять і створювані при опорних лікарнях країни реабілітаційні відділення: 115 вже діють, ще 86 планується відкрити.

«Також ми розробили методичні рекомендації, і вчора я їх підписав, про створення Ветеранських просторів. Ми розуміємо, що це необхідний інструмент для зустрічі ветеранів і ветеранок, членів їх сімей т а родин загиблих захисників», - сказав Порхун.

Він уточнив, що міністерство розраховувало на створення 450 таких центрів, але сподівається, що їх буде більше і вони покриють усю територію крани.

В.о. міністра закликав громади та міжнародних партнерів долучатися до реалізації цього проєкту.

Читайте також: Мінветеранів: Під бренд «Створено захисниками» виділять полиці в супермаркетах і на заправках

Також він згадав про створення ефективної програми протезування військовослужбовців. Діють вже 62 профільних підприємства.

Окрім того, наразі спільно із МОЗ України обговорюється відкриття ста інформаційних румів у лікарнях, де ветерани, проходячи реабілітацію, зможуть отримувати всю необхідну інформацію про державні послуги і програми, які допоможуть їм інтегруватися у цивільне життя.

Як повідомлялося, наразі в Україні кількість ветеранів перевищує мільйон осіб, ще 3,5 мільйона - це члени їхніх родин та сімей загиблих захисників.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-