Збитки на ₴25 мільйонів: військового посадовця викрили на закупівлі неякісної форми для бійців

Фото

У Києві начальника речової служби однієї з військових частин підозрюють у спричиненні  ₴25 мільйонів збитків на закупівлі зимової форми.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Національна поліція.

Слідством встановлено, що у 2022 році між військовою частиною та приватною компанією був укладений договір на постачання форменого одягу. Кошти на закупівлю були виділені рішенням Київської міської ради.

Під час приймання форми на баланс військової частини начальник речової служби не перевірив відповідність товару стандартам, визначеним Міністерством оборони, допустивши тим самим збитки на  ₴25 мільйонів.

Фігурант отримав підозру за ч. 4 ст. 425 Кримінального кодексу України - недбале ставлення до військової служби. Йому загрожує від п’яти до восьми років ув'язнення.

Читайте також: В Україні викрили схему розкрадання понад ₴1,5 мільярда, виділених на армію

Підприємцю, який здійснював постачання, правоохоронці вже висунули обвинувачення у співучасті в заподіянні збитків та легалізації ₴3 мільйонів.

Як повідомляв Укрінформ, днями ДБР викрило посадовця військової частини, який допомагав бійцям ухилятися від служби й отримував за це їхні грошові виплати.