В Україні викрили схему розкрадання понад ₴1,5 мільярда, виділених на армію

В Україні викрили схему розкрадання понад ₴1,5 мільярда, виділених на армію

Фото
Укрінформ
Під час масштабної спецоперації у рамках розслідування щодо розкрадання понад 1,5 млрд грн, виділених на потреби оборони, правоохоронці провели 65 обшуків та повідомили про підозри 28 службовцям по всій Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

"За процесуального керівництва спеціалізованих прокуратур у сфері оборони Офісу генпрокурора спільно з ДБР, СБУ, НПУ, УСР, БЕБ та у взаємодії з керівництвом Міноборони та ЗСУ проведено масштабну спецоперацію з викриття організаторів та учасників злочинних схем з розкрадання бюджетних коштів, виділених на потреби оборони України. Загальна сума збитків державі становить понад 1,5 млрд грн", - ідеться у повідомленні.

За даними слідства, до розкрадання коштів причетні службовці Міністерства оборони, військових частин, територіального центру комплектування та соціальної підтримки, обласних військових адміністрацій та міських рад, а також директори підприємств у багатьох регіонах України.

За результатами слідчих дій повідомили про підозру 28 особам, з них 9 - у складі організованих злочинних груп.

Серед підозрюваних – начальник одного із управлінь Міноборони, начальник ТЦК та СП на Донеччині, більше семи співробітників військових частин у Донецькій, Одеській, Дніпропетровській, Київській та Черкаській областях, п'ять службовців міських рад у Полтавській області та на Дніпропетровщині, а також представники комерційних структур.

Підозрюваним інкримінують розтрату та заволодіння бюджетними коштами під час закупівель товарів за завищеними цінами та завищення вартості робіт, неналежне виконання обов’язків, службову недбалість при здійсненні приймання неякісного форменого одягу для Збройних сил України, підроблення та використання підроблених документів.

Одному з підозрюваних – начальнику головного управління Міноборони інкриміновано перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань. Знаючи про наявність держконтракту, він уклав додаткову угоду та безпідставно перерахував державні кошти підприємству.

У межах слідства правоохоронці провели понад 65 обшуків в установах, організаціях по всій території України (Західному, Центральному, Південному та Східному регіонах).

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Слідчі дії у кримінальних провадженнях тривають.

Читайте також: Поліція Києва викрила псевдоволонтерку, яка збирала «донати» нібито для ЗСУ

В ОГП нагадали, що це вже друга масштабна спецоперація правоохоронців з викриття організаторів та учасників злочинних схем з розкрадання бюджетних коштів, виділених для забезпечення потреб ЗСУ.

Правоохоронці продовжують системну роботу щодо виявлення та боротьби зі злочинами у бюджетній сфері.

Як повідомляв Укрінформ, у липні правоохоронці під час масштабної спецоперації у рамках розслідування щодо розкрадання 138 млн грн, виділених на потреби армії, провели 70 обшуків та повідомили 30 підозр службовцям по всій Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-