Стефанчук: Починаємо створення Молодіжної ради українського парламенту

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук привітав юних українців з Днем молоді та анонсував створення Молодіжної ради при українському парламенті.

Про це він повідомив під час виступу на Українському молодіжному форумі: Вільні мріяти, передає Укрінформ.

«Парламент частково долучився до фундаментальних питань молоді України. Верховна Рада за останній час ухвалила доволі багато законодавчих актів, які спрямовані саме на молодь. Це і питання, пов'язані з пластовим рухом і особливостями державної підтримки пластового скаутського руху, і основні засади державної політики у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності. І, звісно, це закон про основні засади молодіжної політики», - зазначив він.

Спікер парламенту запевнив, що кожен з цих актів обов’язково проходив обговорення з молоддю.

Стефанчук нагадав, що зараз активно працює Рада з молодіжних питань при Президентові України, створена Національна рада з питань молоді як консультативно дорадчий орган при Кабміні.

За його словами, у парламенті також тривалий час йдуть дискусії про необхідність створення Молодіжної ради.

«Сьогодні ми починаємо створення Молодіжної ради українського парламенту», - анонсував Голова ВР.

Він запропонував усім молодим зацікавленим українцям надіслати «будь-які законодавчі ініціативи щодо ... української молоді в державі».

Читайте також: Держава формує політику самореалізації для кожного молодого українця - Шмигаль

Автори найкращих ініціатив будуть запрошені «доєднатись до парламентської команди і стати радником або помічником Голови Верховної Ради. На перших етапах на громадських засадах», додав він.

Український молодіжний форум «Вільні мріяти» / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, 12 серпня Україна вже втретє відзначає Міжнародний день молоді разом з усім світом. Під час Українського молодіжного форуму «Вільні мріяти» Президент Володимир Зеленський анонсував три оновлені державні програми підтримки молоді, які запрацюють вже восени.