Держава формує політику самореалізації для кожного молодого українця - Шмигаль

Держава формує політику самореалізації для кожного молодого українця - Шмигаль

Укрінформ
Сьогодні українська держава формує молодіжну політику нового типу, яка передбачає свободу і самореалізацію для молоді.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, на цьому наголосив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час Українського молодіжного форуму "Вільні мріяти".

"За лідерства нашого Президента держава формує сьогодні молодіжну політику нового типу - політику відкритих дверей та широких можливостей, політику свободи та самореалізації для кожного молодого українця й українки", - сказав він.

Шмигаль зазначив, що політика має три ключові напрямки. За його словами, перший стосується збереження і примноження людського капіталу.

"Цінуємо кожну людину як особистість, а не як одиницю в статистиці. Важливо, щоб кожен і кожна максимально розкривали свої таланти тут, в Україні. Наше завдання - дати молоді український проєкт майбутнього і заохотити тих, хто зараз за кордоном, повернутися додому", - наголосив Шмигаль.

Другим напрямом роботи є інтеграція молоді до внутрішніх процесів у країні. "Необхідно вже зараз залучати молодих українців і українок до ініціатив на всіх рівнях - від найвіддаленішої громади до столиці, від локальних проєктів до загальнодержавних стратегічних рішень", - заявив Шмигаль. Він підкреслив, що молодь є одним із драйверів відновлення.

"Ми також говоримо про розширення економічних можливостей. Йдеться про програми підтримки молодих підприємців, навчання фінансовій грамотності, допомога в пошуку першої роботи та здобуття трудового досвіду", - додав глава уряду.

Третім напрямком української молодіжної політики є здоров'я та інклюзивність. Прем'єр-міністр зауважив, що всі люди різні, але кожен і кожна має свої сильні сторони. На його думку, потрібні сприятливі умови, аби їх проявити і втілити.

"Рівність, доступність і безбар'єрність - це стосується простору наших міст, сіл, наших громад. Це стосується послуг, які надає держава, які надаються на місцях. Це стосується можливостей у приватному секторі", - пояснив глава уряду.

Шмигаль зазначив, що упродовж повномасштабного вторгнення українська молодь реальними справами продемонструвала високий рівень патріотизму.

Читайте також: Президент подякував молоді за протидію російській пропаганді

"Сьогодні Україна бореться за своє майбутнє. Ми часто чуємо вислів, що наші молоді хлопці, дівчата - це наше майбутнє. Але, я впевнений, що молодь - це не лише про наше майбутнє, а про наше сьогодення. У вас надзвичайно важлива місія - привести Україну до економічного лідерства, завершити шлях до ЄС, до євроатлантичної спільноти, утвердити роль України у світі як гаранта миру та безпеки. Це вкрай складні виклики, але ви маєте для цього енергію, талант, бажання змінювати і змінюватися. Головне - ви маєте в серці любов до України. Саме тому молодь України - сьогодні це сила нашої держави", - сказав він.

Від початку повномасштабного вторгнення, зауважив Прем’єр, молоді люди взяли на себе тягар війни. Він зазначив, що частина пішла добровольцями на фронт, частина включилася у волонтерський рух, частина застосувала свої навички та здібності, щоб допомагати тилу.

"Українська молодь вкотре продемонструвала неймовірний рівень патріотизму і любові до України - не словами, не гаслами, а реальними справами. Щиро дякую кожному та кожній за це", - наголосив глава уряду.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський анонсував три оновлені державні програми підтримки молоді, які запрацюють вже восени.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-