МОЗ додало до завдань з досягнення Цілей сталого розвитку забезпечення реабілітації

Міністерство охорони здоровʼя додало до завдань Цілей сталого розвитку до 2030 року забезпечення реабілітації у сфері охорони здоровʼя.

Про це під час другого засідання міжвідомчої робочої групи з питань забезпечення досягнення Цілей сталого розвитку сказав заступник міністра охорони здоровʼя Ігор Кузін, передає кореспондент Укрінформу.

"З боку Міністерства охорони здоровʼя була сформована відповідна робоча група з досягнення цілі 3 (Забезпечення здорового способу життя та сприяння благополуччю для всіх у будь-якому віці - ред.). В поточній конфігурації ми маємо 9 завдань і 15 індикаторів і за підсумками роботи було запропоновано додати одне завдання і 23 індикатори, у тому числі 13 нових. Стосовно доданого завдання, то воно звучить як забезпечення якісної та доступної реабілітації у сфері охорони здоровʼя. Враховуючи те, що зараз як МОЗ робить багато у реформі системи реабілітації, так і українці потребують системної реабілітації у звʼязку із травмами, військовими діями. На наше переконання ця ціль буде відповідати загальній цілі і також допомагати нам оцінювати наш прогрес", - розповів Кузін.

Читайте також: В Україні планують створити п'ять сучасних реабілітаційних центрів

Як повідомлялося, в межах досягнення цілей сталого розвитку перед Міністерством охорони здоровʼя визначені такі завдання до 2030 року: зниження материнської смертності, мінімізація смертності, якій можна запобігти, серед дітей віком до 15 років; зупинення епідемії ВІЛ/СНІД та туберкульозу, у тому числі за рахунок використання інноваційних практик та засобів лікування; зниження передчасної смертності від неінфекційних захворювань; зниження на чверть передчасної смертності населення за рахунок інноваційних підходів у діагностиці; зниження рівня отримання тяжких травм та смертності внаслідок ДТП; забезпечення якісної імунізації населення з використанням інноваційних препаратів; зниження поширеності тютюнокуріння; реформування фінансування системи охорони здоровʼя.

Цілі сталого розвитку були ухвалені Організацією Об’єднаних Націй у 2015 році як універсальний заклик до дій щодо скорочення бідності, захисту планети та забезпечення миру та достатку до 2030 року.