В Україні планують створити п'ять сучасних реабілітаційних центрів

В Україні планують створити п'ять сучасних реабілітаційних центрів

Укрінформ
В Україні завдяки підтримці партнерів планується створення п'яти сучасних реабілітаційних центрів із найсучаснішим обладнанням.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Наталія Калмикова під час 1-го щорічного міжнародного Конгресу з військової медицини та ментального здоров’я, передає Укрінформ із посиланням на Міноборони.

Говорячи про плани розвитку реабілітаційної системи, Калмикова також нагадала про проєкт Recovery, завдяки якому буде збудований госпіталь, що відповідатиме всім стандартам.

«Окрім того, зараз триває пілотний проєкт по реабілітації, де ми формуємо підходи до раннього прогнозу. Тобто встановлюємо, чи людина буде повертатися у стрій по стану здоров’я, чи людина буде переходити в цивільне життя», – додала вона.

За словами заступниці міністра, усі ці проєкти дозволять створити ефективну систему реабілітації військовослужбовців, яка б відповідала найкращим світовим стандартам.

Посадовиця наголосила, що завданням міністерства є «забезпечити можливість простежити та зафіксувати весь шлях пораненого». Як пояснила вона, це дозволить краще турбуватися про людину, адже на кожному етапі лікування фахівець зможе отримати інформацію щодо попередніх кроків надання допомоги.

Також це дозволить створити ефективну систему, яка дасть можливість краще розподіляти ресурси на державному рівні.

Читайте також: МОУ спільно із МОЗ працюють над створенням єдиного медичного простору - Умєров

«Метод вирішення цього завдання – максимальна цифровізація всього процесу перебування пораненого в медичній системі», – підкреслила Калмикова.

Як зауважила вона, західні партнери зазначають, що в Україні «дуже високий відсоток військовослужбовців сьогодні отримує якісні послуги реабілітації та повертається у стрій».

Реабілітація запроваджена як у цивільних, так і у військових закладах, починається вона одразу після початку лікування пораненого.

Читайте також: Медична інформаційна система у військових частинах має бути розгорнута до кінця року - Зеленський

«Сьогодні майже в кожному закладі охорони здоров’я є мультидисциплінарні команди, які займаються реабілітацією. Її основа – висококласні фахівці, які створюють всі умови для швидкого відновлення військовослужбовця», – заявила заступниця міністра.

Як повідомляв Укрінформ, Міноборони та Міністерство охорони здоров'я спільно працюють над створенням єдиного медичного простору.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-