Щемливі прощання, зустрічі олімпійців та кістки мамонта

Фото тижня

Україна продовжує протистояти повномасштабному вторгненню РФ. Життя під час війни фіксують фотокореспонденти Укрінформу.

Що потрапило в об’єктиви цього тижня – дивіться у добірці світлин.

Фото: Дмитро Смольєнко

Інфекційна лікарня у Мирнограді, яку зруйнували російські загарбники, Донецька область, 7 серпня 2024 року.

Фото: Олександр Клименко

Наслідки російських обстрілів прифронтового Краматорська, Донецька область, 12 серпня 2024 року.

Фото: Юлія Овсяннікова

Табличка з написом "Живуть люди" на воротах одного із домогосподарств, село Кам’янка, Харківська область, 14 серпня 2024 року.

Фото: Олександр Клименко

Український військовослужбовець прощається зі своєю дружиною, яка приїхала його відвідати, на залізничному вокзалі у Краматорську, Донецька область, 12 серпня 2024 року.

Фото: Олександр Клименко

Мінометник 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила веде вогонь по позиціях російських військових поблизу міста Часів Яр, Донецька область, 14 серпня 2024 року.

Фото: Володимир Тарасов

Учасники церемонії прощання з українським захисником, механіком-водієм БМП 47-ї окремої механізованої бригади "Маґура", а згодом піхотинцем підрозділу Андрієм Луківським, який загинув, виконуючи бойове завдання поблизу населеного пункту Красногорівка Покровського району Донецької області 19 жовтня 2023 року, Вишневе, Київська область, 10 серпня 2024 року.

Фото: Володимир Тарасов

Молодший інспектор батальйону "Титан" Вадим показує учасницям вправи для самооборони під час тренінгового заходу "Ти не одна", який організували поліція охорони Київщини та Херсонщини спільно з Бучанською міською радою для підтримки жінок, що пережили окупацію, Буча, Київська область, 10 серпня 2024 року.

Фото: Кирило Чуботін

Пес із табличкою під час чергової акції "Не мовчи. Полон вбиває!" на підтримку військовополонених Маріупольського гарнізону, а також усіх полонених та зниклих безвісти захисників України на вулиці Великій Васильківській біля станції метро "Олімпійська", Київ, 11 серпня 2024 року.

Фото: Микола М’якшиков

Учасники акції-нагадування про військовополонених Маріупольського гарнізону, всіх полонених та зниклих безвісти "Дніпро, не мовчи, стань голосом полонених", у межах якої активісти пройшли ходою вулицями міста, Дніпро, 10 серпня 2024 року.

Фото: Геннадій Мінченко

Президент України Володимир Зеленський (у центрі) під час Українського молодіжного форуму "Вільні мріяти", Київ, 12 серпня 2024 року.

Фото: Павло Багмут

Бронзовий призер Олімпійських ігор-2024 в Парижі із греко-римської боротьби Жан Беленюк, срібні призери Парвіз Насібов (греко-римська боротьба), Ірина Коляденко (вільна боротьба) та Людмила Лузан (веслування на каное), а також фехтувальниця Ольга Харлан, яка виборола золоту медаль у командному фехтуванні на шаблі та бронзову медаль в особистій першості (зліва направо на передньому плані) під час церемонії зустрічі на Центральному залізничному вокзалі, Київ, 13 серпня 2024 року.

Фото: Павло Багмут

Український боксер, олімпійський чемпіон Олександр Хижняк, який повернувся з Олімпійських ігор у Парижі, демонструє золоту медаль під час церемонії зустрічі на Центральному залізничному вокзалі, Київ, 10 серпня 2024 року.

Фото: Павло Багмут

Олімпійська чемпіонка Юлія Бакастова, яка здобула золоту нагороду Олімпійських ігор-2024 у Парижі у складі жіночої збірної України з фехтування на шаблях, під час урочистої церемонії її зустрічі на Центральному залізничному вокзалі столиці, Київ, 11 серпня 2024 року.

Фото: Володимир Тарасов

Авторське вбрання української майстрині Людмили Семикіної, представлене на виставці "МАТЕРІЯ MATTERS. Український арттекстиль" у Національному центрі "Український Дім", Київ, 14 серпня 2024 року.

Фото: Дмитро Смольєнко

Працівник Національного заповідника "Хортиця" Михайло Муленко тримає вимірювальну стрічку біля знайденої на узбережжі обмілілого Дніпра кістки мамонта на території Музею історії запорізького козацтва, Запоріжжя, 12 серпня 2024 року.