Лубінець запропонував новому директору Програми USAID долучитися до Консультативної ради

Фото

Омбудсман Дмитро Лубінець зустрівся з новим директором Програми USAID «РАДА: наступне покоління» Мортеном Енбергом та запросив його долучитися до Консультативної ради при Уповноваженому Верховної Ради з прав людини.

Про це Лубінець повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Сьогодні провів зустріч-знайомство із новим директором Програми USAID «РАДА: наступне покоління» Мортеном Енбергом та дипломатом Андрієм Шевченком. Розповів про діяльність нашої інституції та проблеми, з якими стикаються наші громадяни у сфері прав людини через російську збройну агресію проти України»,- написав він.

Лубінець зазначив, що під час зустрічі сторони обговорили питання співпраці та посилення інституційної спроможності.

Читайте також: Лубінець каже, що в більшості скарг на ТЦК не виявили порушень

«Зокрема, пан Енберг зауважив, що у його компетенції – робота щодо покращення законодавства, відповідно до законодавства європейських країн. Також він висловив зацікавленість у тому, щоб захист прав людини в нашій державі став на ще вищий рівень. Тож я своєю чергою запросив його долучитися до Консультативної ради при Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини», - підкреслив український омбудсман.

Як повідомляв Укрінформ, уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець зустрівся з делегацією Палати депутатів Національного конгресу Бразилії й обговорив визволення українських полонених і незаконно депортованих Росією громадян.

Фото: Омбудсман Лубінець Дмитро / Телеграм