Лубінець каже, що в більшості скарг на ТЦК не виявили порушень

Лубінець каже, що в більшості скарг на ТЦК не виявили порушень

Укрінформ
У більшості звернень зі скаргами на порушення прав громадян з боку представників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, які надходять до уповноваженого Верховної Ради з прав людини, не було підтверджено таких порушень.

Про це під час візиту у Житомир розповів уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передає кореспондент Укрінформу.

«З тієї кількості звернень, які я отримую щодня, у більшості було встановлено, що в діях представників ТЦК та СП не було знайдено порушення прав громадян України. Суспільству треба показувати, що є не тільки права, а й обов’язки. Щодо випадків порушення прав ТЦК та СП, є відповідні механізми, як ми реагуємо. Коли ми встановлюємо, що в їх діях немає порушення прав громадян України, ми роз’яснюємо громадянам, що там не було порушень», - зазначив Лубінець.

Читайте також: Штрафи від ТЦК оскаржують одиниці, але суди стають на бік позивачів - адвокатка

За його словами, традиційно більшу кількість звернень уповноважений отримує по напрямку Національної поліції. Відповідно до процедури, омбудсмен відкриває провадження, надсилає всі звернення, отримує відповіді та приймає рішення, чи були порушені права.

«Якщо права були порушені, я вимагаю відновити порушені права, провести превентивну роботу, щоб на майбутнє не було подібних випадків. Якщо ми встановили, що порушень прав немає, то особисто роз’яснюємо заявнику, що держава діяла виключно в законний спосіб і ваші права не були порушені», - додав Лубінець.

Читайте також: Мобілізація без ТЦК: Генштаб пропонує зміни до порядку призову

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 30 із 34 справ щодо скасування штрафів від Територіального центру комплектування завершилися на користь позивачів, однак єдиної позиції Верховного суду, яку зобов’язані використовувати всі суди, наразі немає.

Фото: Лубінець/Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-