Мобілізація без ТЦК: Генштаб пропонує зміни до порядку призову

Мобілізація без ТЦК: Генштаб пропонує зміни до порядку призову

Укрінформ
Генеральний штаб Збройних сил України в ініціативному порядку опрацював пропозиції щодо змін до "Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період".

Про це Генштаб повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Як зазначається, запропоновані зміни нададуть командирам військових частин можливість здійснювати призов військовозобов’язаних, які виявили бажання проходити військову службу, без участі в цих заходах територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Упровадження відповідних змін дозволить, зокрема, спростити механізм залучення громадян на військову службу за мобілізацією й нівелювати ризик бути призваними через ТЦК та СП до інших військових частин (не за власним вибором).

Читайте також: Електронний та паперовий військово-обліковий документ мають однакову юридичну силу - Міноборони

Завдяки таким змінам командири військових частин також матимуть можливість підібрати та призвати на військову службу особовий склад, мотивований для захисту своєї батьківщини.

Самі ж військовозобов’язані зможуть вибирати вакантні посади, які є у військових частинах, зокрема за спорідненим цивільним фахом або навичками.

Читайте також: Гострої потреби у зниженні мобілізаційного віку наразі немає - речник Міноборони

Як повідомлялося, постановою від 16 травня поточного року Кабмін затвердив "Порядок проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-