МВС розробляє програму щодо вступу ветеранів до відомчих освітніх установ

МВС розробляє спеціальну програму, за якою ветерани зможуть вступити на очну або заочну форму навчання до підпорядкованих міністерству освітніх установ.

Про це під час VII Міжнародного ветеранського форуму "Україна. Ветерани. єдність" заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, передає кореспондент Укрінформ.

"МВС зараз розробляє програму, коли ветерани за своїм бажанням можуть вступити або на очну, або на заочну форму навчання до наших навчальних закладів. І тут ми із Міносвіти працюємо достатньо плідно, щоб ці пільгові категорії отримували ці знання й навички. Це стосується, у тому числі, і вищої освіти", - зазначив Клименко.

Окремо глава МВС поінформував щодо психологічних практик у питанні допомоги ветеранам, зазначивши, що відомчі психологи міністерства пройшли відповідні навчання за кордоном.

Читайте також: В Україні запускають програму з навчання фахівців супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб

"Ми дуже багато інформації щодо ПТСР взяли у країнах, де проходили бойові дії, у тому числі і з Ізраїлю. І ми з нашими міжнародними партнерами ці знання надаємо нашим психологам, які вже потім вчать інших психологів", - сказав Клименко.

Як повідомлялося, у Мінреінтеграції заявили, що в Україні планують модернізувати послуги з підтримки ментального здоров’я.