Україна закупила 37 тисяч кульшових і колінних ендопротезів - Ляшко

Цьогоріч Україна закупила 37 тисяч кульшових і колінних ендопротезів, що повністю закрило потребу в цьому виді імплантів.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час години запитань до уряду у Верховній Раді, передає кореспондент Укрінформу із посиланням на трансляцію, яку проводив народний депутат Олексій Гончаренко.

«Цього року закуплено 37 тисяч кульшових і колінних ендопротезів. Це покриває повністю потребу. Зараз ми завершуємо формування електронної черги. Вже вчора мені її презентували, її відпрацьовують спеціалісти. І з 1 січня вона стане обов'язкова. Кожна людина зможе стати в чергу, зареєструватися і бачити, в якому закладі скільки черг», - сказав він.

Читайте також: У Сумах виконали перше в області ендопротезування плечового суглоба

Ляшко додав, що у випадку встановлення комерційного протеза, необхідно буде занести його номер в електронну базу. За словами міністра, це допоможе розв'язати питання «сірих» ендопротезів, що можуть ввозитися на територію України.

Читайте також: У Чернівцях 65 пацієнтам за рік безкоштовно встановили штучні суглоби

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство внутрішніх справ України планує цього року відкрити центр ментального здоров'я та центр протезування, які зможуть допомагати ветеранам.