МВС планує цьогоріч відкрити центри ментального здоров'я і протезування

МВС планує цьогоріч відкрити центри ментального здоров'я і протезування

Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ України планує цього року відкрити центр ментального здоров'я та центр протезування, які зможуть допомагати ветеранам.

Про це під час VII Щорічного міжнародного ветеранського форуму "Україна. Ветерани. єдність" повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми у цьому році маємо амбітну мету - відкрити центр ментального здоров'я та центр протезування. Центр ментального здоров'я - це і соматичні вади, які є у наших військових, і психіатричні проблеми. Ми готуємося до цього, вже зараз готуємо наших фахівців і наші бази, щоб на цьому етапі - на етапі відпусток, на етапі лікувань - ми могли приходити на допомогу нашим ветеранам", - сказав він.

Клименко, говорячи про пілотні проєкти міністерства щодо адаптивного спорту, поінформував, що МВС відкрило вже 10 відповідних центрів і завозить відповідне обладнання, щоб дати ветеранам змогу займатися спортом, переламати комплекси, які є, наприклад, у їхніх протезованих військових, і дати їм жагу до життя.

Читайте також: В Україні вже підготували понад 100 спеціалістів із протезування - Мінсоцполітики

"Що стосується взагалі контролю величезної кількості наших ветеранів, то може бути тільки цифровий контроль. Бо перелопатити таку величезну кількість діагнозів, людей, членів сімей - вручну дуже важко. Тому Міністерство внутрішніх справ вже створило (відповідні - ред.) сервіси", - додав глава МВС.

Міністр внутрішніх справ заявив, що, у тому числі, на сайті МВС вже є електронний кабінет постраждалого, де ветеран може отримати доступ до облікованих даних та залишити запит на медичну, психологічну та юридичну допомогу.

"Зокрема, ми говоримо не про тих ветеранів, які зараз на фронті, не про тих ветеранів, які працюють у системі і отримали роботу, а про тих, хто вже пішов з лав НГУ, ДПСУ, поліції або ДСНС. Ми хочемо пожиттєво супроводжувати цих людей, щоб у найвіддаленішому кінці нашої держави кожен міг зайти у свій кабінет і зробити запит на документ, консультацію, записатися на технічний регламент, якщо це необхідно, якщо людина свого часу отримала протезування, і так далі", - сказав Клименко.

Читайте також: Клименко на ветеранському форумі: Мало побудувати реабілітаційні центри - їх треба оснастити

Він запевнив, що МВС станом на сьогодні готове до роботи щодо цієї цифровізації. "Ми вже працюємо з нашими військовослужбовцями", - поінформував глава МВС.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський зустрівся з ветеранами російсько-української війни та ознайомився з впровадженням ветеранської політики у Дніпропетровській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-