Клименко на ветеранському форумі: Мало побудувати реабілітаційні центри - їх треба оснастити

Клименко на ветеранському форумі: Мало побудувати реабілітаційні центри - їх треба оснастити

Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ за кількістю учасників бойових дій є на другому місці у системі Сил безпеки і оборони.

Про це під час VII Щорічного міжнародного ветеранського форуму "Україна. Ветерани. єдність" заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, передає кореспондент Укрінформ.

"МВС є другими у системі безпеки та оборони за кількістю учасників бойових дій. І ми зобов'язані надати всі можливості, зробити все можливе, щоб наші ветерани мали авторитет, повагу, і не тільки на словах, а і насправді, на ділі", - заявив глава МВС.

За його словами, наразі йдеться про соціальний супровід кожного військовослужбовця та працівника міністерства.

"Соціальний супровід - це коли ми з полону забираємо нашого захисника, і у нього немає, наприклад, документів (і ми допомагаємо з відновленням цих документів - ред.). Це коли у той час, поки на фронті воюють наші захисники, ми допомагаємо їхнім сім'ям, і поки вони у полоні або рахуються безвісти зниклими - ми постійно з сім'ями", - пояснив він.

Клименко поінформував, що МВС станом на сьогодні розгорнуло кілька медцентрів, які займаються саме лікуванням українських героїв.

"Ми починаємо одразу з другого дня після операції, як тільки наш військовий потрапив до госпіталю, одразу встановлюємо рівень його ментального здоров'я тощо. Бо ментальне здоров'я на фронті на сьогоднішній день визначає стійкість кожного нашого бійця і визначає стійкість всього підрозділу", - зазначив міністр.

Читайте також: Зеленський презентував засади ветеранської політики і доручив затвердити Національну стратегію

Глава МВС, говорячи про реабілітацію ветеранів, закцентував увагу на передових методах у цьому питанні і сказав, що тут міністерству дуже допомагають міжнародні партнери.

"Мало побудувати реабілітаційний центр - їх зараз 6 у системі МВС - необхідно технологічно, інноваційно їх оснащувати. А найголовніше, з чим ми стикалися і стикаємося по сьогоднішній день - це відбір і підготовка фахівців-реабілітологів. І на сьогоднішній день наші міжнародні партнери і ми навчаємо наших фахівців-реабілітологів", - заявив він.

Також він додав, що серед методів реабілітації ветеранів є ерготерапія, каністерапія та іппотерапія.

Як повідомлялося, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявляв, що потреби демобілізованих військових мають турбувати і правоохоронців, і громади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-