Канадська опозиція обіцяє Україні продовження військової допомоги

Найбільша опозиційна Консервативна партія Канади обіцяє Україні продовження військової допомоги та забезпечення інших потреб для перемоги.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в Оттаві заявив глава Консервативної партії Канади Пʼєр Полієв з нагоди Дня Незалежності України.

“Консервативна партія Канади пишається своєю чинною підтримкою народу України, так само як і у 2014-му, коли Росія незаконно анексувала Крим. Ми рішуче налаштовані забезпечити українців зброєю та ресурсами, необхідними їм для перемоги”, - сказав Полієв.

Він додав, що “від Карпатських гір до східних степів й від золотоверхого Києва до берегів Чорного моря Україна - це земля глибокої культури й неймовірної природної краси”. “Український народ відомий у світі за витривалість й незалежність, а також за шалену гордість за свою історію”, - зазначив політик.

Читайте також: Міністр міжнародного розвитку Канади відвідав поранених українських ветеранів

Полієв також звернув увагу на значний внесок українців у становлення Канади. “Від садиб у преріях до палат парламенту - українська громада відіграє важливу роль у нашій історії вже понад століття. Її важка праця й відданість допомогла збудувати наш спільний дім й продовжує зміцнювати звʼязки Канади із Україною”, - зауважив він.

Як відомо, у Канаді проживає найбільша українська громада у Західному світі, яка нараховує понад 1,4 млн осіб.

Фото:  Adrian Wyld /THE CANADIAN PRESS