До суду передали справу посадовців, які обклали хабарями зернових експортерів

Фото

ДБР передало до суду обвинувальний акт стосовно двох співробітників управління Держпродспоживслужби в Одеській області, які організували схему поборів з експортерів "зернового коридору".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

"На початку квітня 2024 року працівники ДБР викрили та затримали п’ятьох співробітників Держпродспоживслужби в Одеській та Запорізькій областях, які організували корупційну схему вимагання грошей за видачу фітосанітарних сертифікатів. Документи необхідні для експорту сільськогосподарської продукції, а також оформлення актів про результати обстеження, що необхідні для експорту ячменю та кукурудзи", - ідеться у повідомленні.

За попередніми оцінками, за це зловмисники отримували щомісячно понад 160 тис. доларів.

Двоє головних інспекторів головного управління Держпродспоживслужби Одещини обвинувачуються в одержанні неправомірної вимоги в особливо великому розмірі (ч. 3 ст. 368 КК). Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі.

Читайте також: Двоє черкаських митників отримали п’ять років за ґратами через хабарі

Справу ще трьох членів групи, які підозрюються в причетності до оборудки, слідство виділило в окреме кримінальне провадження.

Як повідомлялось, у серпні НАБУ і САП завершили досудове розслідування у справі заступника голови Рівненської обласної ради, викритого на одержанні пів мільйона гривень неправомірної вигоди за вирішення земельних та майнових питань.