Двоє черкаських митників отримали п’ять років за ґратами через хабарі

Двоє черкаських митників отримали п’ять років за ґратами через хабарі

Укрінформ
До реального терміну ув’язнення засудили двох черкаських митників за спробу отримати хабар.

Про це Управління СБУ в Черкаській області повідомило в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Завдяки доказовій базі Служби безпеки та ДБР по 5 років ув’язнення отримали два співробітники Черкаської митниці ДМС України. Окрім тюремного строку, суд звільнив фігурантів зі служби і позбавив їх права обіймати посади в правоохоронних органах строком на 2 роки, а також конфіскував усе належне їм майно», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, в червні 2023 року співробітники СБУ та детективи ДБР задокументували корупційну схему з розмитнення автотранспорту, організовану працівниками Черкаської митниці.

За даними слідства, тепер уже колишні інспектори сектору проведення митного аудиту Черкаської митниці вимагали хабарі за не проведення відповідних експертних перевірок авто, ввезених в Україну із-за кордону.

Правоохоронці затримали обох фігурантів під час отримання чергового траншу.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисників винними за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Черкаській області спільно з ДБР за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, на Одеській митниці викрили корупційну схему.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-